Braç de Gitano de Xocolate CREO

Aquesta setmana ens hem atrevit a fer una recepta més complicada, un Braç de Gitano de xocolate CREO.

És un pastís tradicional que es menja per postres en nombroses reunions familiars i amb motius de grans ocasions. A Catalunya especialment en l’àmbit rural, eren les postres que protagonitzaven totes les sortides al camp per fer algun berenar que coincidia amb una celebració.

L’origen del nom, probablement bé per la seva semblança amb l’avantbraç d’una persona d’ètnia gitana.

Imagen

-De 4 a 5 persones. Al voltant d’1h-

Farcit de trufa de xocolata CREO (24h de repòs)

390g Nata

110g Xocolata CREO ratllada

Elaboració

El dia a abans de fer el braç comencem preparant la trufa ja que ha de reposar 24 a la nevera.

Primer posem la nata al foc. Quan arrenca a bullir es treu del foc i es tira una part a la xocolata. Es barreja. Un cop s’ha dissolt gran part de la xocolata es tira la resta i barreja bé fins que estigui tot dissolt. Es posa la nata a bullir.

Es tapa a pell amb paper film i es deixa reposar 24h a la nevera.

Per a la planxa

150g Rovell

100g Sucre

350g Ou

350g Clares

150g Sucre

250g Farina fluixa

 Elaboració

Muntem els rovells en un 40% del sucre incorporat des del principi. Es munten abans que les clares ja que aguanten més temps muntats.

En un altre bol muntem les clares de la mateixa forma que un merengue, es a dir, afegint el 60% de sucre restant en dos cops El primer al fer bombolles i el segon al final.

Seguidament barregem 2/3 parts de les clares amb els rovells. Sempre en moviments embolvents per evitar perdre aire i volum.

Un cop aquestes dues terces parts s’han integrat es tamisa la farina i s’hi incorpora a la barreja, sempre vigilant de no perdre aire.

Finalment se li afegeixen la resta de clares. Si fa estona que estan preparades se’ls dona unes quantes voltes per a què tornin a agafar cos. Es tiren en dues vegades.

Es cobreix la safata de forn en paper d’enfornar i es volca la pasta del braç de gitano.

S’enforna a 230ºC durant 6 – 8 min. Per saber si està cuit es comprova a mb un punxó o amb un ganivet, si surt net es que ja està fet

 Un cop tenim la planxa feta, muntem la trufa, que teníem reposant a la nevera del dia anterior, i l’estirem damunt la planxa fent forma de piràmide per a que quedi ple del centre i més fi als costats.

 img_4194

Us aconsellem que aneu molt amb compte en la base del braç, és molt trencadissa i hem de trobar-li el punt per evitar que se’ns faci malbé.

L’hem decorat en sucre glaç i xocolate CREO granulat per damunt.

img_4195

A nosaltres ens ha costat una mica perquè és una recepta una mica llarga, però val la pena, ja no ens en queda ni una mica!!

 img_4199

Avui ens despedim amb una preciosa cançó de Luz Casal, ¿Por Qué No Vuelves Amor?.

Bon profit! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.